| 1 comments ]



ni lah keje aku untuk harini..
buat ad untuk buena vista
untuk peraduan adik2 masa cuti sekolah..yuhuu
medium illustrator dan dibuat dalam masa 3 jam...

| 0 comments ]

ni ada sikit tutorial basic untuk cara buat button ala2 aqua..sebenanrnya ada banyak cara..tapi..kita try yang satu ni dulu

Cara Nak Buat Button Aqua

langkah 1.Buat satu new document.Setkan pada saiz 200 pixel x 200 pixel

langkah 2. Klik pada pencil tools dan buat dua garisan seperti gambar. Saiz pencil adalah 1 pixel. pilih warna R:104 G: 137 B:171.




R:201 G: 218 B: 236 dan warna background ---> putih..
kemudian klik tools gradient. Seret gradient tools secara menurun pada kadar yang lembut.Lihat gambar




langkah 5. select rectangular marquee tool dan buat satu selection di bahagian atas. Pastikan tidak terlalu besar.lihat gambar.setkan warna foreground colour R:201 G: 218 B: 236 dan background colour R:201 G: 218 B: 236.



langkah 6. klik gradient tools dan seret gradient tools secara menurun. Pada gradient editor pastikan dalam mode Foreground to Transparent.




langkah 7. Zoomkan document ke 200 %. klik pencil tools dan buat satu garisan pada kadar 1 pixel. setkan warna garisan itu R:201 G: 218 B: 236.




tadaaa..sudah siap button ala aqua...selamat mencuba :)

| 0 comments ]


Ini artwork Illustrator aku yang lama yang sempat godek2 kat PC aku..
hehe...dah lama tahun 2004 kot..
amik masa 2 minggu kot nak siapkan...'
sudi2 kan komen..

Hakcipta artwork terpelihara..dilarang cetak rompak..

| 1 comments ]

ini ada sedikit tutorial yang dibuat dalam Adobe Illustrator CS
aku akan update dari masa ke semasa dan berkongsi ilmu apa yang ku tau

| 1 comments ]



SelF Exppression series
artwork aku yang latest..
dah lama aku tak sentuh illustrator...
naik berkarat tangan nak buat path satu-satu

artwerk ni menunjukkan ke obsessan aku tentang design
satu bidang yang cukup aku sayang..
bidang yang mengaktifkan otak kanan aku...

artwerk 1
Durasi : 4 jam untuk disiapkan
perisian: Adobe Illustrator Cs
Ilham:
awek cun satu tika dulu - juma

artwerk 2
Durasi : 8 jam untuk disiapkan
perisian: Adobe Illustrator Cs
Ilham:
Tech TV

| 0 comments ]

hari raya yang ke 15..
dah habis cuti raya aku..aku rindu ngan keletah anak2 buah aku yang buat aku sering tak kering2 gusi...
hari ni mesti kompom aku kena wat keja gila2 banyak tak hingat...huhu

Blog Widget by LinkWithin